Perdeli Marmelatlı Ay Kurabiyesi Tarifi



3,5 yaşında Duru yiğenim. 2. ayından beridir bana gelir ve beraber vakit geçiririz. Annesi malum çalışıyor. Benim mutfak işlerini sevdiğimi bilen ve şeritli kurabiyemle yarışmada derece almama katkıda bulunan işyeri arkadaşları illaki şeritli kurabiye dediler . Burada Aynısından yapmak istemedim,, açıkcası değişiklik olsun ama aynı tadla aynı malzemelerle olsun istedim.  
Hemen hemen hepimiz denemişizdir şeritli  ay kurabiyesi , perdeli kurabiye yada perdeli poğaçalardan . Bu familyadan biri daha. Ben marmelatlı yaptım. Elma marmelatı çok yakışdı. Üstelik perdeli kurabiye şeritli gibi kapalı değil. Açık olarak sarılıyor ve mermelatları görülüyor. Biraz fırın tepsisine akıyor ama o kadar zor değil. Harika ağızda dağılan bir kurabiye oldu.
Denemek isterseniz
Marmelatlı Perde Kurabiye Tarifi
Nasıl yapılır?
Malzemeler:
250 gr. 1 pk. Oda ısısında hamurişi margarini ( paketlerde hamurişi yazar) yada Terem yağı.
1 su bardağı sıvı yağ
4 Çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 paket kabartma tozu( kullanılmasada olur)
1 pk. vanilya
2 tatlı kaşığı Toz şeker
Aldığı kadar un. Öncelikle 3 su bardağı .

İç malzemesi:
İstediğiniz marmelat çeşidi.
Üzerine sepelemek için 1 çay bardağı dan biraz fazla pudra şekeri

Marmelatlı Perde Kurabiye Yapılışı:

Hamur için malzemelerin hepsini derin bir kaba koyup azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz. Yumuşak ve yağlı bir hamur oluyor. (Hamurun ununun yeterli olup olmadığını anlamak için önce bir parça hamur alıp avuç içinizde açınız. Sonra bıçakla çizik atılabiliyormu kontrol ediniz. Bıçak net çizgi çizecek. )
Hamurumuzu dinlendiriyor ve merdanemizi hazırlıyoruz. Küçük küçük parçalar alıp pinpon topu gibi toplar hazırlıyoruz. Bir tepsiye dizip buzdolabımızın normal rafına kaldırıyoruz. Birini alıp merdane ile açıyoruz. Çok kalın olmayan bir hamur oluyor.



 Diğer parçalarıda buzdolabından alarak yapmakda fayda var. Özellikle yaz sıcağında hamur tezgahta yayılabilir. Dolapdan aldığımız bezelere çok daha rahat şerit atabiliriz. Fotoğrafda görüldüğü gibi Kalın ( geniş) perdeler yapıyoruz.
Üst köşesine Marmelatımızı Yayıyor ve kendimize doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Fırın tepsimize dizerek ay şekli veriyoruz.

 

180 derecede önceden ısıtılmış fırına verip. Hafif pembe pişiriyoruz. Fırından hemen alıp soğumasını bekliyor ve servise aldıkdan sonra pudra şekeri sepeliyor yada eliyoruz. 



 Marmelatlı Perde Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.
                                                              Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !