Kapalı Pide Tarifi

Kapalı Pide Tarifi

Pazar günleri genellikle farklı şeyler olsun istiyorum kahvaltılarda. Ya erken kalkıp herkes uyurken yapıyorum. Yada geceden mayalayıp buzdolabına kaldırıyorum.
Edos Mutfakda , evet Eda Hanım dan bu tarifi alıp denediğimde ben hamur mayalamayı bilmiyormuşum dedim kendi kendime. Farklı bir mayalama ,Farklı bir anlatımı vardı. Kendimce yine tarife sadık kalarak denedim. Bakalım nasıl olmuş:) Biz çok beğendik. Önce hamuru nasıl mayalamışız bir bakalım.


Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
1pk. 42 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt
3,5 su bardağı su
7 Su bardağı Un
1 çorba kaığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Kapalı Pide Tarifi Yapılışı
* Öncelikle mayayı suda eritiyoruz. Maya ile suyu karıştırdığımız kaba yoğurdu  ekleyip çırpma teli ile çırparak karıştırıyoruz.
*1su bardağı unu katıp  karıştırıyoruz. Bu cıvık hamura 5 su bardağı daha un ekliyoruz ama unu hiç karıştırmadan döküyoruz. 20 dakika üzeri çatlayana kadar bekliyoruz.
* Un çatladığında 1 çorba kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz.Yoğurmaya başlıyoruz.Un durumunu yoğururken ayarlıyoruz. gerekirse ekliyoruz.Hamur poğaça hamuru gibi yumuşak olmalı.  Bu hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendikden sonra tekrar yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp bir 15 dakika kadar daha bekliyoruz.
* Dinlenen hamurdan bezeler alıp unlanmış tezgaha bezeleri diziyoruz. Buda bezelerin mayalanmasını bekliyoruz.


İç malzememizi hazırlıyoruz.
İstediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz. Ben kıymaya soğan rendeledim ve baharatlarla tatlandırdım. Hamura sürülebilecek kıvamı versin diye birde domates rendeledim.


Bezelerden alıp merdane ile ince uzun bir şekilde hamuru açıyoruz. İç malzememizi içersine yayıyor. Arzuya göre maydanoz doğruyoruz.
Kenarlarını iç malzemenin üzerine kapatıp uç kısımlarınıda resimdeki gibi kıvırıp az yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. Fırını en büyük ayarına getirip ısıtıyoruz. Pidelerin üzerlerine fırça ile su sürüp fırına veriyoruz.

20 -25 dakikada üzerleri kızarıp pişiyor. Kapalı ev Pidesi servis için hazır. Salata ve Ayranla harika bir öğün olacaktır. Kahvaltıda çay yanında ince dilimlenmiş Pidemizde servis önerimdir.
Not: Fırın rafının alttan 2.  katında pişirmeniz daha iyi sonuç verecektir.

Kapalı Pide Tarifi 
                                                            Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Harika görünüyor canım :)) hımm lezziz ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Geceden nasıl hazırlıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece yapmadım hiç bu hamuru ben Ayşen hanım. Çok eski tarifim. Fakat siz eğer gece mayalamak istiyorsanız yoğurup üzerini kapatarak buzdolabına kaldırabilir. ertesi gün oda ısısına gelince tekrar yoğurarak devam edebilirsiniz yapım aşamalarına.

      Sil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !