Kolay Tava Böreği Tarifi

Kolay Tava Böreği Nasıl Yapılır?

Günaydın ve en güzel günler hepimizle olsun.
Yine yırtık yufkalar ve yine maliyeti çok düşük bir börek .Ani misafirimiz geldiğinde hemen hemen hepimizin başvurduğu tavada börek istediğimiz iç malzemelerle yapılabilir. Haşlanmış patates, Ispanak, kıymalı biizm evin favorilerinden. Öğrenci kardeşlerimiz hem kahvaltılarınızda , hemde öğünleriniz için ne dersiniz beraber tava böreği yapalım mı?Börekler albümünde yine pratik ve kolay börek tariflerinden de yararlanabilirsiniz.


Kolay Tava Böreği İçin Malzemeler
3 adet hazır yufka
1 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzeme için ben kavrulmuş kıyma kullandım. Peynir ve maydanozla çok daha pratik olabilir.


Kolay Tava Böreği Yapılışı:
Büyük feflon tavamızın tabanını fırça yardımı ile çok az yağlıyalım. Sıvı malzemeelri ve yumurtayı bir kasede karıştıralım. İç malzememizi hazırlayalım.
Tavaya bir yufkayı ikiye bölerek yufkaları yerleştireceğiz yada yırtık yufka aldıysanız tava tabanını ve üzerini örtecek kadar parça parça döşeyebilirsiniz.
Yarım yufkayı tavamızın tabanına dışarı taşırarak döşeyelim. sıvı malzemeden üzerien bir kaşık yardımı ile gezdirelim. İkinci yarısını kırıştırarak döşeyip yine sıvı karışımdan gezdirelim. İkinci yufkamızıda ikiye bölüp yarısını döşeyelim aynı şekilde sıvı malzememizi ve iç malzememizi yayalım. Kalan yufkalarıda aynı şekilde üzerlerine yarım yarım kırıştırarak yerleştirelim. Kenarlarda sarkan yufkayı üzerien kapatıp sıvımız gezdirelim. O cakda önce kısık ateşde , sonra tavayı çevire çevire biraz harlı ateşde Pişirelim. Bir tarafı pişince bir tava yada tencere kapağı yada tepsi ile tavanın üzerien kapatıp böreği çevirelim. Pişmeyen tarafını alta getirecek şekilde yerleştirip tekrar böreği ocağımızda yavaş yavaş döndürerek pişirelim.
Afiyet olsun.
Not:Ben susam sepeledim. Arzunuza göre çörek otu da sepeliyebilirsiniz.

Kolay Tava Böreği Tarifi
                                                     Nursevince

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. bende severek yapıyorum.hem pratik hem lezzetli bir börek.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben buna acil durum böreği de diyorum.Ellerine sağlık,Çok güzel olmuş.Sevgiler,selamlar..

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık nursevin hanımcığım pratiklik acısından hem de lezzeti açısından güzel bir yemek afiyet bal olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler hanımlar.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !