Milföyle Kolay Börek Tarifi

Milföyle Kolay Börek Nasıl Yapılır

Günaydınlar ve mutlu Pazarlar .. Bugün ve her günümüz sağlıkla geçsin inşallah.
Bu güzel ve pratik börekleri uzun zamandır yapmayı düşünüyordum. Hazır yufka ile yapıyorum, fakat milföyle Selma hanımın paylaşımında gördüğümden beri denemeyi istiyordum .Mutfak ve tatlar damak tadımıza çok uygun tarifler veriyor. Ben yabancı tariflere pek yabancı kalıyorum.. 
Bildiğiniz gibi evde yemek seçen bir oğlum. Aslında ne yapsam hayır demeyen bir eşim var. Ama börek dediğimde Kıymalı ve Ispanaklı dışındakileri pek iştahlı yemez.
Milföy zaten yağlı bir hamur birde kıyma kavrulurken yağ kullanılırsa çok yağlı bir börek olur. Sizde benim gibi kıymalı yapmayı düşünürseniz sadece soğanını kavurmak için 1 çorba kaşığı silme sıvı yağ kullanmak yeterli gelecektir. Diğer iç malzemeler için burdan nasıl hazırlanır bakabilirsiniz. 



Milföyle Kolay Börek Nasıl Yapılır

Malzemeler:
1 pk milföy hamuru
1 yumurta 
Kullanacağınız iç malzeme

Hazırlanışı
İç malzememizi hazırlıyoruz. Burdan çeşitli iç malzemeler nasıl hazırlanır bakabilirsiniz.
Ben kıymalı yaptım .
1 kuru soğanı çok az sıvı yağında kavurup içersine yeteri kadar kıyma ilavesi ile kavurdum. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve maydanoz ile renklendirdim. 


Birinci fotoda görüldüğü gibi çok hafif unlanmış tezgahta milföy hamurunu ikili olarak ayırmadan oklava ile bir kez yukarı aşağı açıyoruz.
Uzun tarafına iç malzemeyi döşüyoruz. 2. fotodaki gibi Üzerine uç kısmını kıvırıp rulo yapıyoruz.Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsimize diziyoruz. 
Fırın tepsimizi yağlamaya gerek yok milföy yeterince yağlı zaten -:) Ben yağlı kağıtda kullanmıyorum arzu ederseniz yağlı kağıt serebilirsiniz. 
Milföylerin tamamı bitince üzerlerine yumurta sarısını çırpıp fırça ile sürüyoruz. Kahvaltı çatalı ile hafif boydan çizik atıyoruz. 200 derece ayarladığımız fırının önce alt rafına 15 dk sonra orta rafına alıp  25-30 dk kızarana kadar pişiriyoruz. 



Milföyleri önceden hazırlayıp buzdolabınızın rafına yerleştirip. Servis yapacağınız zaman çaydanlık ocağa milföyler fırına verilirse harika sıcacık , çıtır çıtır börekleriniz hazır olur. 
Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetler olsun. 

Milföyle Kolay Börek Tarifi
                                      Nursevince      

Yorum Gönder

15 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. bayıldım harika görünüyor, hemde çok pratik ellerine sağlık sevgiler, :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Evet çok pratik. iyiki milföy var.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Milföy elimizin altında herzaman bir kurtarıcı. Börekler harika ellerine sağlık. İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  6. canım ben de senin gibi milföyü fırından çıkar çıkmaz çok seviyorum..çıtır çıtır nefis olur..ellerine sağlık iyi pazarlar canım..

    YanıtlaSil
  7. çok pratik bir tarif olmuş, elinize sağlık, biz çalışan hanımların çok ihtiyacı var böyle tariflere. ben sizi yeni takip etmeye başladım hürriyetin sayfasından, blog dünyasına da yeni katıldım naçizane yazmaya başladım, banada beklerim, esenlikler..

    YanıtlaSil
  8. Mmmmm nefis eline saglik.
    Iyi geceler huzurlu uykular.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.. Ben çok seviyorum bu böreği..Üniversite çağlarımın böreği.. Mutlaka deneyeceğim.. afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  10. nursevgin abla ben derim hep milföy benim acil durumlarda kurtaricim her zaman kiymalida süper olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Börek işlerini çok severim. Ama biraz ürkerim. Çünkü bizim evde genelde el açma börek ile yapılır börekler. Çok nadirende olsa yufka veya milföy alırım. Bu tarif o kadar pratik ki ilk fırsatta deneyeceğim. Eline sağlık. :) Sevgiler cnm.

    YanıtlaSil
  13. Bloğu takibe alayım. Tarif kaçırmamak için. :))

    YanıtlaSil
  14. Yağmur hanım çok teşekkürler. Her zaman beklerim. Bizde açma börek yaparız. benim muhacir böreğimde çok güzel olur. Bu tür börekler çalışanların kurtarıcısı.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !