Patatesli Muhacir Böreği Tarifi

Muhacir Böreği Nasıl Yapılır
Patatesli El Açması Börek Tarifi

İki gün uzak kaldım bloğumdan netden, özlemişim buraları fakat yaylada çok rahattı. Antalya sıcağından sonra hele ramazanda. Teknolojiden uzak kalmasam sanırım hiç ayrılmak istemem yayladan. Cep telefonundan kullanmayı öğrenmek gerek en kısa zamanda .. 
Muhacir böreğimi geçen hafta yapmıştım. Daha önce çok sevdiğim domatesli olanı paylaşmıştım. Bana sorarsanız domateslisini tercih ederim.
İstediğimiz her türlü iç malzeme ile yapabiliriz fakat sulu ve yumuşak olmasını sağlayacak malzemeler daha çok tercih edilir. Burda benim sizlerle paylaşmak istediğim aslında el açması böreklerin hiçde sanıldığı kadar zor olmadığıdır.


Patatesli Muhacir Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler

500 -750 gr Yarımkğ Un(6 su bardağı)
tuz ve Su ile hamur yoğurulucak.
İç malzeme 
5-6 adet haşlanmış orta boy patates
zeytinyağ
tuz, karabiber
ara katları için 
zeytinyağ tereyağ karışımı 200 gr.

Patatesli Muhacir Böreği Hazırlanışı

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım. Soğusunlar. 
  • Unumuzu derin bir kaba alıp ortasına su dökelim tuz atıp yoğuralım. 
  • Dinlensin resim 1.

Küçük bezeler alalım (14 adet)ve biraz daha dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım. Patatesleri rendeleyelim . Dilersek kuru soğanla kavuralım .Dilersekde içersine tuz, karabiber atıp az sıvı yağ ile yoğurur gibi karıştıralım. 

  • Resim 2 deki gibi tabak büyüklüğünde yufkalar açalım. Tereyağını eritelim  ve zetinyağı ile karıştıralım. 
  • Açtığımız Yufkaların 7 tanesini ayrı ayrı açtıkdan sonra aralarına erittiğimiz yağdan 1 er kaşık gezdirerek üst üste dizelim. En son 7. yufkaya yağ sürmeyelim. Üzerine un sepeleyip fırın tepsimiz büyüklüğünce tekrar açalım. 4. foto. Ben Seramitok seramik kaplı tepsi kullandığım için tepsimi yağlamadım. 
  • Açtığımız büyük yufkayı kırıştırarak tepsiye döşeyelim . İç malzemesini döşeyip. Üst kısmı için aynı şekilde yine 7 kat yufka açalım ve aralarını yağlayarak üst üste koyalım en üst yufkayı yağlamadan tepsi büyüklüğünce açalım. 5. resim. deki gibi iç malzemenin üzerien kırıştırarak döşeyelim. Kenarlarını parmak uçlarımızla alt ve üst yufkaları birleştirelim. Resim 6 daki gibi kalan yağı üzerine döküp fırına verelim. 200 derecede pişirelim. 
  • Pizza dilimi gibi kesip servis yapalım. Fırından alınca bir sofra örtüsü ile örtebilirseniz üzeri çatlak olmaz. Kurumaz. 
  • Afiyet olsun. 


Patatesli Muhacir Böreği Tarifi
Muhacir Böreği Nasıl Yapılır
Patatesli El Açması Börek Tarifi
                                                   Nursevince

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !