Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Uzun zamandır bloğumdan ayrı kaldım. Aile böyle zamanlarda önemli oluyor ve ne yaparsak yapalım ailemizi ihmal etmeden yapalım .. diye düşünüyorum.
Ben ihmal ettiğimi farkettiğim an kendimi frenliyorum açıkcası.. 
Biraz sorumluluk duygum fazla ağır basıyor bazıları buna hırsda diyebilir ama benim için asla hırs değil. Başladığım bir işde paylaşımın dayanılmaz hafifliği ağır basıyor:) 
Tariflerim ve fotoğraflarım birikdi. Çok özel fotoğraf ve tarifler olmasada . Ben inanıyorumki benim için özel olmadığını düşündüğüm tariflerim birçok kişinin , özellikle beyler ve öğrenciler , mutfağa yeni girenler için açıklayıcı ve faydalı oluyor. 
Yoksa arama motorlarına ıspanak yemeği , şehriye çorbası yazıp tarif arayan dostlara nasıl yardımcı olurduk ve o güzel teşekkür eden yorumlarını alırdık..  
Zeytinyağlı taze fasulye tarifide böyle bir tarif aslında kolay ama aranılan. 
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Malzemeler 

1 Kğ taze fasulye 
1 baş orta boy kuru soğan
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1-2 adet domates
1 kesme şeker
3-4 diş sarımsak
tuz, karabiber


Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Taze fasulyeler yıkanır ve uç kısımları bıçakla kesilir. Kılçık varsa ayıklanır. Ortadan bölünür.( Ben düdüklü tencere kullanıyorum.) 
Tencereye yıkanmış ve ayıklanmış taze fasulyeler alınır. Üzerine Kuru soğan yemeklik doğranır , domatesler doğranır ve sarımsak ilave edilip tuz, karabiber eklenir.Kesme şeker domatesin asidini almak için atılır.  Zeytinyağı dökülüp tencerenin ağzı kapatılır.Çok sulu seviyorsanız 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz. 


Tencerenin düdüğü ötdükden sonra 15-20 dk. da pişecektir ve kendi suyunu salar.(bu yüzden ben susuz pişiriyorum)  Karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
                                                    Nursevince

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ınsan ne ış yaparsa yapsın hobby bıle olsun hakkıyla yapmalı senın yaptığın gıbı fasulyede tam yaz yemeği olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ablacım nasılda lezzetli görünüyor fasulyeler.Kesinlikle çok değerli tarifler veriyorsun.sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !