Başarıma Yardım Eden 7 Tarif

Nursevince Lezzetler Nasıl Doğdu

Sevdiğim Konuda Yazmak 
Yemek Tarifi Nasıl Yazılmalı
Başarılı Olmak Yada Olmamak İşte Bütün Mesele 

Başarı neye göre başarıdır? Yazımın başlığı bu olsa da benim için ; başarı sadece sorumlulukları bilmekle başlıyor. Zincirin zayıf halkası olmamaktan ibaret.
                                                                 
Bu yüzden zincir En zayıf halkası kadar kuvvetlidir .
22 yıl özel söktörlerde Muhasebe elemanı olarak çalıştım. İşimde çok titiz davrandığımı özellikle belirtmek isterim. Öyleki ; neredeyse herşeyden önce geliyordu. 
Emekli olduğumda oğlum 9 yaşındaydı , daha önce işi bırakmadığıma çok pişman olmuştum. Okula başladıktan sonra daha çok ilgi gerekiyordu.
Ev hanımı olmak çok hoşuma gitti. Acele iş yapmamak keyif almak , misafir kabul etmek çok güzeldi. 
2010 yılında facebook hesabımı açtığımda yaptığım her tarifin fotoğrafını çok acemice çeker ve albüm yapardım. Tarifini de hemen yazıyordum.
Yemek sayfalarını takip ediyor değişik tarifleri deniyordum. 
Elmalı Şeritli Kurabiye tarifimle yemek sayfalarından birinde yarışmada 2. olmuştum. O dönemlerde bu kurabiye bilinmiyordu .Yarışmadan sonra meşhur oldu.                                                    

Arkadaşlarım sayfa açmamı söylese de ben bu sorumluluğu kaldıramayacağımı ifade ederek hep kaçıyordum.
Gündüz erkek kardeşimin bebeğine bakıyor, gece yazıyordum. 
Ailemi ihmal etmek hiç istemediğim şeydi. Biliyordum bir işe başlayınca çok fazla sahiplenir ve bazı ihmallere sebep olurdum.
Sonunda bir sitede kendi tariflerimi yazmaya başladım. Onların adına paylaştım.
Yavaş yavaş Nursevin ismi  tanınmaya başlamıştı. Asla aklımda değilken. Başka bir sitede daha yazmaya başladım. Fakat fotoğraflarıma logo yapamıyordum sadece yazar olarak göründüğüm için fotoğraflarım çalınınca çok üzülüyordum.
Madem yazarlık yapıyorum daha büyük sitede yazsam dedim ve Nefisyemektariflerine kaydımı yaptım. Bir tarif yazdım onaylandı.  
O günlerde bir rüya gördüm uyandığımda neden kendim yapmıyorum herkes bana kendin için yap derken neden dedim. 
Tarif verdiğim bir arkadaş bana yardım etti. Bloğ açtık. 
Fakat google aramalarına kapadık ve hatta facebook sayfası yoktu. Kendi kendime eski fotolarımı ve tariflerimi hatıra defteri , günlük yazıyor gibi yazıyordum. 
Zor tarifler varken nedendir bilemiyorum. Bizden Türk sofralarının yemekleri favori tariflerde sıraya girdi.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi 
                                                                   
Nefisyemektarifleri sitesine zaman ayıramıyordum bir tarifle kaldım. 10 gün sonra bloğ açan arkadaşım sen bu işi beceriyorsun kesinlikle facebook sayfan olmalı ısrarlarıyla Nursevin'ce Lezzetler Facebook sayfamı açtı. 
25 Temmuz 2012 de maraton başladı mahçup olmamak için elimden gelen herşeyi yaptım. 
Nefisyemektarifleri sitesini kullanıp kendi reklamımı yapmak olmasın diyerek yazarlıkdan vazgeçtim.
Bloğumda en çok tıklanan tariflerden 3. tarifde 3 2 1  poğaça tarifi idi. Bayatlamayan 3 2 1  poğaça tarifi.
                                                 
                                           
Ne pişiriyorsam fotoğraf çekiyordum. Fotoğraflarıma mutlaka Tarif isimlerini etiketliyordum.
Önceleri çerçeve yaparken , sonra düz fotoları tercih ettim. Fakat en başından beri ayrıntılı , aşamalı fotoğraflar çektim.
Yalnızdım video çekme imkanım yoktu. Kaliteli makinemde olmadığı için eski fotolarım şimdikilere göre kötüydü.
Facebook da bir grubda seviminaşkanası Kolayyemektarifleri Berna yı  tanıdım. Bloğumu düzenledi ve bumeranga üye yaptı. O dönemlerde bloğum iyi reyting yapıyordu. Yeni olmasına rağmen 3 pegarenk. Sonraki yıl 5 oldu.
Sonrasında da bana sürekli yardımcı oldu. www.nursevincelezzetler.com olduktan sonra da artık kendi kendime kaldım. 
Bloğumu 3. yılımda, beni en iyi yemek blogları listesine de alan Poyraz bey düzenledi. 2016 da 4 yıl bitiyor. 
yazmaya ve paylaşmaya devam ettim. Bu arada kimseyi de ihmal etmeden ziyaretlerime devam ettim.
Hırs yapmadım. Rabbime güvendim. Verici olmadan almayı hiç düşünmedim.
Etli Türlü Yemeği hayret ediyorum 2 yıl boyunca aranan tariflerden oldu. Sanırım anahtar kelime Türlü .
                                                     
Mevsiminde Yeşil Zeytin Tatlandırma Tarifimde Çok önlere geçti. Buda demektir ki mevsim tariflerinin önemi var. Örneğin reçeller ; Çilek, nar, vişne , kayısı, şeftali ayrı ayrı meyvalar zamanında tarif yazılırsa google de ön sıralarda yer alabilir. 
Yeşil zeytin tatlandırma tarifimde de aslında kullandığım fotoğraflarım daha güzel olabilirdi. Buna rağmen en tutulan tariflerimden .. Başarı sebeplerimden.
                                            
Hamur işleri olmadan olmuyor tabiki. Özellikle mayalı hamur işleri. Belkide benim en başarılı olduğum konu . Özellikle Ramazan ayında çok tutulan tariflerimden biride Mayalı lokma hamur kızartması , burada lokma anahtar kelimedir. Çünkü benim için tuzlu lokma favori tariflerden. Lokma yada hamur kızartması yazarak aranıyor ve benim bloğum tercih ediliyorsa buda başarıdır bence.                                              

7.Tarif Mevsim tariflerinden Biber Turşusu  başarıma yardım eden tarifler 3 yıllık ortalama değerlere göre seçtiğim tarifler.
Tarif yazmak malesef sadece defter yazmak gibi değil. Fotoğrafları seçmek , yüklemek de yetmiyor. Tarifi yazmak çok meşakkatli. 
Amacınız para kazanmaksa kesinlikle hemen kazanmak mümkün değil. Bu çok zaman alan bir durum. Teknik konular , seo ,yazım şekli ve yabancı bir sürü kelimeler.
Eğer bu konularda benim gibi bilginiz yoksa çok araştırmalısınız. Aileden bir kişi dahi olsa yardımcı olmalı. Sosyal medya yeterli olmuyor. Güncel yazılar , haberler, özel günler .                                                

Başta bahsettiğim gibi hırslı değilim. Çabaladım , olmadığı yerde yavaşladım, olduğu gibi devam ediyorum. Bakalım ilerde kime miras kalacak :) 
Blog yazarlığı yapmak biz amatörler için dürüst çalışmak ve güvenilir olmak. 
Hırsız sitelerde profesyonel kişiler , bizlerin masum duyguları ile oynuyor ve belkide iyi kazançlar elde ediyorlar. 
Umarım benden kalanlar ileride işe yarar ve yakınlarım için de faydalı olur. 
Şimdilik bu kadar devamı gelecek umuyorum :) sevgi ve saygılarımla. 
Başarıma Yardım Eden 7 Tarif
Nursevince Lezzetler Nasıl Doğdu
Sevdiğim Konuda Yazmak 
Yemek Tarifi Nasıl Yazılmalı
Başarılı Olmak Yada Olmamak İşte Bütün Mesele 
                                                  Nursevince

Yorum Gönder

22 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Nursevin hanımcığım maşallah diyorum.... başarılarınız daim olsun... Allah hiç bir zaman sizi de beni de utandırmasın inşallah.... ben blog konusunda daha çok yeniyim.... yazınızı sonuna kadar okudum....görüyorumki sizden öğreneceğim çok şey var....evet karşıdan bazılarına kolay geliyor aslında biz bir fotoğrafı çekerken kaç defa elimizi yıkıyoruz tek başımıza pişirip çekiyoruz... ama hiç merhabalaşmadığımız insanlar "tarif???? " diye hiç rica etmeden isteyebiliyor.... neyse fotoğrafların çalınması da cabası...... çok uzattım galiba sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sende çok başarılısın maşallah. Ayrıntılara aslında fazla girmedim bile :)) inşALLAH devamı gelecek bu yazıların. Kalbimizi temiz tutarsak Rabbim her zaman yanımızda.

      Sil
  2. Nursevin abla ne kadar güzel anlatmışsın. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Büşra. Fazla sıkıcı olmasın dedim ama yine uzadı.Devamı gelecek canım.

      Sil
  3. Oğlunuz şanlı, epey küçükmüş emekli olduğunuzda. Sürekli üreten biri olmuşsunuz sanırım. Başarınızın devamını dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata geç başladığım için malesef evet oğlum emekliliğimde küçüktü.. Keşke daha önce işi bıraksaydım.. Sevgili Emel.. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Maşallah ablcmmm.. Anahtar kelime ye varana kadar bizimle paylaşmışsın.. Hepsi de çok güzel tarifler gerçekten. . Demek ki biz de bu tarifleri yazmalıyız.. Ayrıca bana da yazarlığı öğreten sensin. . Bende sana çok teşekkür ederim. . İyiki. . İyiki varsın. . Seviliyorsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim. bazı şeyler karşılıklıdır. Sende hiçbir zaman saygını sevgini , yardımını eksik etmedin ki. sende iyiki varsın. Sanatçı ruhlu arkadaşım benim.

      Sil
  5. Bu kadar güzel özetlenir. Ben de iyi ki yazmaya başladım da senin gibi dostlar kazandım. Başarılarının devamını dilerim. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Böylesi güzellikleri paylaşman ne hoş; Her tarif farklı lezzet... Harika... :)

    YanıtlaSil
  7. Bloğunu ne kadar güzel ifade etmişsin ablacım ...Başarı emek ister emekse özveri ben sende bunları hep gördüm dilerim başarın ve mutlulukların daim olsun....Tabii ki de tariflerin bugünde işe yarıyor gelecektede inşallah ... Sevgiyle kal ...öpüldün kocaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcan 'cığım sağolasın canım. sende çok güzel yapıyorsun.

      Sil
  8. Başarıların daim olsun ablacım.Emeğine,yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. hepimize sağlık olsun inşallah

      Sil
  9. Çok güzel kendini ifade etmişsin .Şahsen biri kendini anlat dese sanırım bir kaç kelimeyle 35 yıılık birikimi ve deneyimlerimi yaşantımı anlatırım sanıyorum. Başarılarınıız daim olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Başarıların daim olsun, bu işi sadece yapmak için yapmadığını en iyi bilenlerden olarak, daha iyi noktalara taşıyacağını biliyorum, emin ol bende senden çok şey öğrendim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Berna. Öğrenmeye açık olan. Ben herşeyi bilirim yaparım diyen eninde sonunda kaybeder zaten. Bizler bunu yapmadık. Maşallah sanada

      Sil
  11. canım , düzenli seni takip eden güzel insanlara miras kalacak bu yazılar, tarifler . Allah sana sağlıklı uzun ömür versin ki devamı gelsin . Beni bu dünyaya iten de seni takip edişimdir , ilk seni tanıdım bu dünyadan, iyi ki de o pasta etkinliğine gelmişim. sevgiler, kocaman öpüyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çağla. İyiki .. Ne kadar güzel grub olduk. Sen benim psikoloğumsun canım arkadaşım.

      Sil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !