Dondurmanin Faydalari

DONDURMANIN FAYDALARI


Dondurma yemeyi hemen hemen herkes sever ama hangimiz faydalarını ya da nasıl ortaya çıktığını biliyoruz. Efsaneye göre Roma imparatoru Neron gladyatör dövüşlerinde ona ikram edilenleri sevdiğinde ikramları hazırlayan çeşni başlarını ödüllendirilmesiyle bilinirmiş bunun üzerine çeşni başları yarışa girerlermiş bir gün bir çeşni başı dağın tepesine çıkmış ve oradaki karları toplayıp üzerine bal ve çeşitli meyveler ile tatlandırarak imparator Neron’a sunmuş Neron hayatında ilk defa böyle bir tatlıyı tadınca çok beğenmiş ve ertesi gün hizmetkârlarını dağlara kar toplamaya göndermiş böylece ilk dondurma ortaya çıkmış. Ve o günden bugün gelişerek devam etmiş.
Peki, dondurma nasıl tüm dünyada bu kadar hızlı yayılmıştır. 13.yüzyılda Marco Polo Çinlilerin tariflerini Avrupa ya götürür ve orada çok fazla ilgi çeker zaman içinde buzlu tarifler ortaya çıkmasıyla Fransa da ve İtalya da vazgeçilmez bir lezzet haline gelir.
Lezzetinin yanı sıra faydası da insanları etkileyen bu yiyecek tam bir vitamin ve mineral deposu. İçerisinde bulunan A vitamini B16 vitamini ve daha pek çok vitamin çocukların kemik gelişiminde faydası büyüktür.
Çoğu insan dondurmanın kilo aldırdığını düşünmektedir ama size vereceğim bilgiler tüm bu düşünceleri çürütecektir. Yabancı kaynaklı araştırmalar sonucu bir kadına her gün donmuş süt ürünleri tüketmiş ve tüketmeyenlere göre daha az kilo almıştır bunun sebebi günlük hayatımızda harcadığımız mineral ve vitaminlerin yerini doldurması için besin tüketiriz bu besinler den dondurma daha az kalorili olduğu için hem vitamin ve mineral almış oluyoruz hem de sağlığımızı koruyoruz.
Dondurmanın vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu söylemenin yanı sıra besleyici olduğunu da söylemekte yarar var. Besleyici özelliği içerdiği kalsiyum, fosfor kan basıncını düzenleyen potasyum vitaminleri bulunur. Ayrıca bir miktar da protein bulunur. Bu da hücrelerin yenilenip büyümesi için oldukça önemlidir.

Bilmiyorum hiç fark ettiniz mi ama bir kaşık dondurma yediğinizde bile bir mutluluk hissi duyarsınız. Londra’da bununla ilgili bir araştırma bile yapılmıştır. Ağzınıza bir kaşık dondurma götürdüğünüz de beynin orbitofrontal korteksinde bir etkilenme ortaya çıktığı belirlenmiştir.  Birbirinden lezzetli meyvelerle oluşturulan dondurmalar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Son zamanların yeni lezzeti; çikolata ve böğürtlenli dondurma tam size göre olabilir.
Dondurmanın faydaları bitmiyor aynı zamanda bir enerji kaynağıdır. Dondurma yediğinizde bir kalori alırsınız bu ortalama 140 kaloridir. Buda vücudunuz için harika bir enerji kaynağıdır.
Bütün bunları içinde bulunduran dondurmanın yapımı da oldukça zahmetlidir. Bu yüzden Cornetto bunların hepsini bizim içi hazır olarak sağlıyor, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak besleyici ve enerji verici besin tüketirken kiloda almayayım diyorsanız Cornetto’dan başka bir seçim yapmanız yanlış olur. Bu yaza damgasını vuran Cornetto dondurmaları arasından Çikolatalı ve Antep fıstıklı dondurmaya bayılacaksınız!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !