KEK YAPARKEN ÜZÜMLERİN DİBE ÇÖKMEMESİ İÇİN NE YAPILIR

                                       
KEK YAPARKEN ÜZÜMLERİN DİBE ÇÖKMEMESİ İÇİN NE YAPILIR 
Hamur işi yiyecekler yapmak çeşitli püf noktaları içinde barındırır. Kek nasıl yapılır? Bu konuda binlerce farklı tarifler vardır. Hamur işi ürünleri yapmayı ve yemeyi sevenler için bu tarifler oldukça yol gösterici oluyor. Kek, çocuklarda dahil herkesin sevdiği yiyeceklerin başında geliyor. İnternette binlerce kek tarifi bulabilirsiniz. Lezzetli tarifler ile sevdiklerinize ve kendinize farklı kekler yapmayı deneyerek, sürprizler yapabilirsiniz. Besin değeri yüksek ve besleyici kekler ile çocuklarınıza harika atıştırmalıklar yapmanız mümkün. Hatta yaptığınız besleyici kekleri bebeklerinizin mamalarına bile ilave edebilirsiniz. Meyveli ve kuru yemişli kekler, bu anlamda oldukça ideal olan tariflerdir. Görsel olarak can çektiren meyveli kekler, yapımında diğerlerine nazaran bir nebze olsun dikkat gerektiren keklerdir. Kek hamurunuzu yaptıktan sonra dilediğiniz kuru meyveyi hamurunuzun içine koyup pişirebilirsiniz. Ancak, meyvelerin dibe çökmesi hemen hemen herkesin karşılaştığı bir sorundur.
Kek tarifleri arasında bulunan üzümlü kekin farklı alternatif yollar vardır. Bunlardan bir tanesi, üzümleri ve kuru meyveleri unlamanız olacaktır. Hamurun içine katmadan meyveleri unlarsanız, meyvelerin dibe çökmemesini sağlarsınız. Un ile güzelce harmanladığınız meyveleri, kek hamuruna dökünce kesinlikle çırpıcı ile karıştırmayın. Bir tahta kaşık yardımız ile usulca hamuru karıştırın ve kekinizi pişirmek üzere fırına verin. Kek yaparken üzümlerin dibe çökmemesi için bulunan bir diğer yöntem ise, kek hamurunu kalıba döktükten sonra meyveleri yine unlayıp hamurun üzerine dökmeniz olacak. Pişerken hamurun ortasına doğru meyvelerini inecektir fakat unladığınız için dibe çökme durumu ile karşılaşmayacaksınız. Bu işin en önemli püf noktası, üzümleri ve kuru meyveleri, unlamaktan geçiyor. Dilerseniz unlayıp kek hamurunun içine ilave edip tahta kaşık yardımı ile karıştırabilir; dilerseniz de unlu meyveleri ve üzümleri kek hamurunu kalıba döktükten sonra üzerine serpebilirsiniz. Kek tarifi ve pratik püf noktalar sayesinde sizlerde lezzetli ve görsel olarak harika görünen kekler yapabilirsiniz. Burada önemli olan tarife birebir uymanız olacaktır. Tarifin dışına çıkmanız halinde istenilen sonucu almanız mümkün olmayacaktır. Keyifli yemek tarifleri için verdiğimiz püf noktayı sizlerde uygulayarak, meyveleri kekin ortasında olan dibe çökmeyen kekler yapın. Etrafınızdaki kişilere bu püf noktayı söyleyerek, bilgilerinizi sevdikleriniz ile paylaşarak, onlarında keklerinde istedikleri sonuçları almasını sağlayabilirsiniz. Hamur işi gıdaları yapmayı seven ve yemeyi seven herkes için faydalı olacak bu pratik bilgiler, mutfakta birer yardımcı pozisyonundadır. Herkes tarafından en çok sevilen meyveli veya üzümlü kek ise, yapımında sorunlar ile karşılaşılan bir tarif olmaktan artık çıkıyor. Herkesin başına gelen üzümlerin dibe çökmesi olayı, ufak bir püf nokta ile ortadan kalkıyor. Harika sonuçlar alabileceğiniz lezzetli ve görsel olarak mükemmel görünen kekler bir kaşık un yardımı ile var oluyor. Tek yapacağınız şey her zamanki kek hamurunuzu yapıp, meyvelerinizi bir kaşık un ile güzelce unlamaktan ibaret. Bu sayede, fırından harika kekler ile sevdiklerinize dönebilir ve gururla kekinizi misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Pratik bilgiler hayata değer ve lezzet katan bilgilerdir. Sizlerde bu bilgileri sevdiklerinize yayarak, herkesin öğrenmesini sağlayın. Dibe çöken kuru meyvelerden, sevdiklerinizi de kurtarın. Afiyet ile yiyeceğiniz üzümlü ve meyveli kekler dileğiyle. Ayrıca resimli kek tarifleri sayesinde daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Canım ellerine sağlık kek çok lezzetli görünüyor.Verdiğin Püf noktalarda gerçekten çok önemli bir ayrıntı sevgiler

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !