Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması

Balkon Sefası Masamızdan 1. Tarifimiz.
Tokat'ın  Turhal İlçesinden Komşum Nejla Çok güzel yapar lahana sarmasını Hele o küçük küçük muskalar sabırla sarılırya yemeside o kadar oyalasa . Misafirim gelecek der demez hemen bana geldi akşam Tv izlerken birlikde oturduk sardık Lahanayı. Misafirimin geleceği sabahda pişirdim.

Kıymalı İnce Bulgurlu Lahana Sarması Malzemeleri
1 Orta Büyüklükde beyaz lahana
2 Su bardağı İnce köftelik bulgur
1 komposto kasesi az yağlı kıyma
3 orta büyüklükde kuru soğan
tuz, karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı pişirirken tereyağı yada margarin , Salça
2 diş sarımsak

Lahana Sarmasının Hazırlanışı:
Büyükce bir tencereye Su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Tuz atılır .Lahana önce bütün olarak yarısıda olsa içersine batırılır. İlk sertliği geçen lahananın önce üst yaprakları kırılmadan alınır ve yine bütün olarak sıcak suya sokulur. Yine üst yaprakları kırılmadan alınır .Böyle böyle lahana iyice küçülüp orta göbeği kaldığında bütün yapraklar kırılmadan çıkmış olur. Şimdi lahananın yapraklarını tek tek kaynayan suda yumuşatıp kevgire alabiliriz. Her yaprak kaynayan suya batırılır  yumuşaması sağlanır ve delikli bir kepçe ile kevgire alınır. Süzülen lahana yapraklarıda büyükçe bir tepsiye aktarılır. 

İç malzememizin hazırlanması:
Bulguru yıkayıp kıyma ile karıştıralım, Kuru soğanı çok ince doğrayalım yada robotta çekelim. Salçasını ve baharatlarını karıştırıp çok güzel yoğuralım. İsteyen maydanoz doğrayabilir. 

Kıymalı İnce Bulgurlu Lahana Sarması Yapılışı:
Süzülen lahana yapraklarımızı iki parmak enliliğinde ince şeritler halinde kesiyoruz. Uç kısmına biraz iç malzemeden koyup muska gibi sağlı sollu sarıyoruz. (Bakınız Muska Börek Sarılışı ) Tenceremizin altına lahananın ilk sert yapraklarından serip , sardıklarımızı sıralı olarak diziyoruz.


Pişirmek için 1 kase sıcak suya 1 çorba kaşığı ucu ile salça koyup inceltiyoruz.Tenceremiz üzerine tereyağı veya margarin parçaları birkaç tane bırakıp , sarımsakları atıp hazırladığımız suyu döküyoruz. Çok az tuz sepeliyor ve bir tabağı ters olarak kapatıyoruz. Tencerenin kapağınıda örtüp önce harlı ateşde kaynara çıkınca suyunu kontrol ederek kısık ateşde yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi 
                                                               Nursevince

Yorum Gönder

9 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. aaa balkon sefası balkon sefası özendim diyom ayol :) yaptıracaksınız bana da bir balkon sefası dicem ama kış kış bu soğukta ne sefası :)Sarma tek kelimeyle harika bulgur lahanaya yakıştırıyorum.Genellikle kabuskaya pirinç yerine bulgur koyanlardanım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, ne güzel komşuların var benim pek komşum yok burada :( zaman zaman gelip gidiyorlar kalıcılıkları pek yok ama maaşalah komşular çok önemli :) teşekkürler güzel paylaşımın için çok severeim..

    YanıtlaSil
  3. hANIMLAR TEŞEKKÜR EDERİM:)) BALKONUM KAPALI BENİM YASEMİN HANIM:))

    YanıtlaSil
  4. çok şanslısınız valla.sizin bu balkon sefası post unuzu görünce içim açılıyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık harika görünüyor …
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bayilirim lahana sarmasina bol acili dumani üzerinde kis günlerinde harika oluyor
    ooffff agzim sulandi anlatirken ve resimlere bakarken :)
    ellerinize saglik harika görünüyor.Allah c.c. emanet insallah,sevgilerimle.
    banada beklerim www.cayysekeri.blogspot.de

    YanıtlaSil
  7. Peki 2 sarimsak neyin icersinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin ehanım pişirirken tencerenin üzerine yani lahana sarmalarının üzerine koyuyoruz. Dilerseniz iç malzemeyede olur :) sevgiler.

      Sil
  8. Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok güzel görünüyor, ayrıca arkadaşınızında ellerine sağlık....selamlar ve sevgiler.... elif (instagram elifcemutfak)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !