Terbiyeli Kıymalı Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır
Terbiyeli Kıymalı Yıldız Şehriye Çorbası
Şehriye Çorbası Tarifi 

Bugün çok kolay çorba tarifimi mutfağa yeni alışanlar için paylaşıyorum.



Yiğenim Duru ne zaman markete gitsek yıldız şehriyeleri gösterip benim annem bundan aldı diyordu. Çiçek çiçek çorba . En sonunda çok sık kullanmadığım çiçek şehriyeden Duru hanıma çorba yaptım. Bugün Duru tam 4 yaşını doldurdu. Sağlıkla nice şanslı yılları olsun.Allah hepimizin evlatlarını sakınsın. 

Dün Antalya Muratpaşa belediyesinin Huzur evini ziyarete gittik. Öncesinde randevumuz vardı. Sabah evden bir çıkmışım fotoğraf makinemim hafıza kartını laptopumun üzerinde bırakmışım. Makinemim dahili belleği ilede sadece 3 fotoğraf çekebildim. İnşallah tekrar ziyaret edeceğim ve ordaki yaşlı teyzelerin yaptığı çok değişik yemek tariflerinide sizlerle paylaşacağım .

Terbiyeli Kıymalı Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi için Malzemeler
1 su bardağı Yıldız Şehriye
2 su bardağı çeşme suyu
1 su bardağı Et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, kırmızı biber
yarım limonun suyu
1 yumurta
1 çay tabağı kadar kıyma



Tenceremize çeşme suyunu dökelim ve kaynadıkdan sonra az tuz atıp şehriyeleri salalım. Karıştıralım ve kaynamaya devam ederken  kıymamızı elimizle içersine parça parça atalım.(dilerseniz kıymayı kavurupda ilave edebilirsiniz)
1 yumurtayı geniş bir tabağa kıralım ,limon suyunu ekleyelim ve çatal yardımı ile çırpalım. 
Çorbamız kaynasın şehriyeler pişsin. Tencerenin kapağı açıkken ocağı kapatalım. Tencerenin içersine et suyumuzu ilave edelim. Böylece sıcak çorba ılıklaşır ve yumurtayı karıştırırken yumurta kesilmez. 

Şimdi tenceredeki sudan bir kepçe yumurta çırptığımız tabağa alıp yumurtalı karışımı yine karıştıralım. Yumurtalı karışımda bu şekilde ılıklaşır. 

Artık korkmadan çorba tenceremize yumurtamızı karıştırabiliriz. Yumurtanın beyazını da kullandığımız için bir süt süzgecini tencereye oturtup bir tarafdan terbiyeyi dökerken bir tarafdanda tenceredeki çorbayı karıştıralım. Artık terbiyemiz ve çorbamız birbirlerine alışırlar. 

Ocağımızın altını açıp karıştırmaya devam edelim ve çorbamız koyulaşmaya başladığında artık terbiyemizde pişmiş demektir. Arzu ederseniz koyuluğunu kendiniz azaltabilir sıcak su ilave edebilirsiniz. Fakat terbiyeli çorbalarda koyu kıvam daha iyi olur.  



Tereyağını bir tavada eritip kırmızı biberle renklendirelim. Servis zamanı çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Terbiyeli Kıymalı Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi
                                                   Nursevince
Tags

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Doğum günü kutlu olsun Durunun.. Nice mutlu seneler inşallah hep beraber.. Ne kadar güzel bir şey yapmışsınız. Yaşlılarımızı ziyaretle.. Ellerine sağlık.. Afiyetler olsun Duruya.. Bende Dr oetkere giderken unutmuşum bilgisayarda kartı. Kullanamadım tabi fotoğraf makinesini. Sağolsun diğer arkadaşlar herkesten çok benim resimlerimi çektiler ben çok üzülünce.. Yaşlanıyormuyuz ne..:))) Unutkanlık başladı...

    YanıtlaSil
  2. zeynep nevaya malesef çorba içiremiyorum ama içse bu çorba tam şifa..ellerine sağlık ablacığım...öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. güzel manzara ,keşke şimdi önümde olsaydı canlı,canlı,çorba başka bir şey,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !