İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır
Nursevince İşkembe Çorbası Tarifi

Bugün Bloğumu Açalı tam 12 ay bitti . Dostlarımla birlikde nice yıllara ermeyi diliyorum.
Çok zor bir yola çıktım. 12 ayda 450 den fazla tarif yükledim ve iyi kötü beni tanıyan arkadaş ve dostlarım oldu. Bende birçok dost, arkadaş edindim. Kimseye mahçup olmamak adına hergün bloğumu güncellemeye çalıştım. Facebook sayfamızı da 25.07.2012 de açtık ve ordan yayın yapmaya başladım. Yaptığım her yemeğin fotosunu çektim arayanların bulmasını istediğim dilleri kullanmaya gayret ettim.Bu konuda 25. temmuzda bir post yazmayı düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla her zaman yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.:)  Allaha Emanet olun. 

Çorbamız Eşimin isteği üzerine yapıldı. Genellikle Kurban bayramlarında yaparım İşkembe çorbasını . Bu defa  Çok temiz olduğuna güvendiğim kasabımızdan aldım . Biz 3 kişilik bir aileyiz, yaklaşık 8 kişilik çorba çıktı 700 gr işkembeden. Eğer yapmak isterseniz Hiç kokusu olmayan dana yada benim gibi kuzu işkembesi alın derim. Diğer Çorba Tariflerim için Burayı Tıklayınız


İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır 

Malzemeler
yaklaşık 1 kğ İşkembe 
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı üzüm sirkesi 
Üzerine Kırmızı biberli tereyağ 

İşkembe Çorbasının Yapımı Hazırlığı 
Temizlenmiş işkembeyi Düdüklü tencerede 1 lt su ile 30 dk. Çelik normal tencerede 45-50 dk pişirelim. 

Resimde görüldüğü gibi küçük küçük doğrayalım. Suyu ile birlikde başka bir tencereye aktaralım. Ben şık ve sağlıklı Moneta Tenceremi tercih ediyorum. 
Tuzunu kontrol edelim ve bir süre kaynatalım. 
Başka bir kapda meyanesini hazırlayalım. 

Unu, yumurtayı bir miktar su ile ezerek çırpalım. Pürüz kalmaması için blender kullanabilirsiniz. Kaynayan çorbamıza bir su bardağı kadar soğuk su dökelim ve altını kısalım.

Ilıklaşan çorbamızdan bir kepçe su alıp Meyanemize yavaşça ilave edelim ve çırparak karıştıralım. Tekrar bir kepçe daha alalım va karıştıralım. Böylece yumurta kesilmeden suyumuzu meyanemize alıştırmış oluruz. 



Yavaş yavaş karıştıra , karıştıra çorbamızın terbiyesini tenceremize dökelim ve yine karıştırmaya devam ederken kısık ateşde un kokusu geçene kadar kaynatalım. 
Sarımsağı dövelim Sirke İle karıştıralım ve çorbamıza ilave edip bir süre daha pişirelim. 
Tereyağı ile kırmızı biberi ocakda bir tavada kızdırıp servis tabaklarına çorbamızın üzerine gezdirelim. 
Afiyet olsun. 


İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır
Nursevince İşkembe Çorbası Tarifi
                                                             Nursevince
Tags

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Eşim çok sever ama ben yapmadım cesaret edemedim ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok sağolun. şimdi gidiyorum işkembeyi almaya ve tarife göre yapıcam. oğlumla beraber akşama keyifli bi iftar inşaallah. teşekkürler. BABAOĞUL

    YanıtlaSil
  3. Blogunu dolaşırken bu çorba dikkatimi çekti..Daha önce farketmemiştim..1.yılını doldururken yazmışsın postunu..İyi ki seni tanımışım,daha nice bol paylaşımlı yılların olsun..Başarıların daim olsun..Bu çorbayı öyle severim kiiii..ellerine kollarına sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine kollarina sağlık. .1.ci yıldönümünün ve 4.cü. 5.ci yildonumunun de kutlu olmasını dilerim..Hayat paylastikca guzeldir😊

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !