Kiymali El Acmasi Borek Tarifi

Kıymalı Muhacir Böreği Tarifi


Kıymalı El Açması Börek Nasıl Yapılır  
Göçmen Böreği 
Kat Kat Börek Tarifi
                                                           
   
Hepimize Hayırlı Ramazanlar dileklerimle bugün uzun süre önce annem ve ablamla bir araya geldiğimizde yaptığımız muhacir böreğini paylaşmak istiyorum. Ramazan davetleriniz için önceden hazırlayıp dondurucunuza dilimleyerek yerleştirebilir ve davetlerde yeni ve taptaze böreklerinizi fırınlayarak ısıtabilirsiniz. Artık geçtiğimiz hafta ve bu haftalar Ramazan'a dolu dolu bereketli sofralar hazırlama zamanı. Ramazanın Bereketi üzerimize olsun ve Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin. 
AMİN.
Biz muhacir böreğini Domatesli, Ispanaklı ve kıymalı yaptık. Ayrıca Selanik Fırın mantısı Şeklinde de aynı hamuru kullanabilirsiniz. Tarif İsimlerini TIKLAYINIZ.
Domatesli Muhacir böreği Tarifi
Fırın Mantısı Börek Mantı Tarifi
Patatesli Muhacir Böreği Tarifi   Börek yapım aşamalarına bakmanızı öneririm.


Kıymalı El Açması Börek Tarifi 
Malzemeler 
Hamuru için:
yarım kğ un
su ve tuz 
İç malzemesi için
yarım kğ kıyma
kuru soğan
baharatlar
maydanoz ve domates
ara katları için
zeytinyağı , tereyağı karışımı dilersek 1 parça kuyruk yağı 



Muhacir Böreği Nasıl Yapılır 
  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Yoğurma kabımıza unumuzu boşaltıp ortasını açalım tuz ve su ilave edelim. Yavaş yavaş kenardan un alarak mantı hamuru gibi bir hamur yoğuralım. Dinlendirelim.
  • Kuru soğanı incecik doğrayalım az sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ilave ederek birlikde suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim. Tuzi karabiber , dilersek pul biber, dilersek maydanoz ve küp doğranmış domates ilave edelim. Bir süre pişirip altını kapatalım.
  • Hamurumuzdan 13-14 beze alalım. Üzerini örtelim. 
  • Yağımızı eritelim ve zeytinyağı ile karıştıralım. 
  • Bezelerimizi tezgahımıza un sepeleyerek pasta servis  tabağı büyüklüğünde açalım. İlk yedi yufkayı açtığımızda her yufkanın üzerien kaşık yardımı ile yağ sürelim , üst üste kapatalım. En son yufkaya yağ sürmeyelim. 
  • Elimizle hafif büyütelim ve hafif unlayarak tepsi büyüklüğünce açalım. Yağladığımız tepsiye kırıştırarak serelim. Kenarlara fazlasını sarkıtalım. 
  • İkinci 13 -14 yufkamızı aynı şekilde açalım ve yağlayalım. Bu defa kenarlara taşacak büyüklükde olmasın.Tepsiye ilk döşediğimiz yufkalarımıza iç malzemeyi yayalım. 
  • Hazır olan ikinci yufkamızı da iç malzememizi kapatacak şekilde bu defa kenarlara taşırmadan kırıştıra kırıştıra döşeyelim .Kalan iç yağımızı yufkanın üzerine gezdirelim. İlk yufkamızın kenarlarından sarkanlarını ikinci yufkanın üzerine doğru getirip parmaklarımızla tepsi kenarlarından sıkıştıralım. 
  • Bakınız : Patatesli muhacir böreği             
                                                                 
  •  Fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Muhacir Böreğimizi Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca üzerini bir süre örtelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun. 
Kıymalı El Açması Börek Nasıl Yapılır  
Göçmen Böreği 
Kat Kat Börek Tarifi
                                  Nursevince

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. özellikle börek tarifleri Ramazanda Pek güzel oluyor , özellikle dondurucuya önceden hazırlanıp konulan BÖREK TARİFLERİNİ çok seviyorum, ve çok pratik ellerinize sağlık ,

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !