İstanbul Atasehirde Bebek Balikcisi

Bulvar 216 AVM de Bebek Balıkçısı Açıldı 

                                                                        
28. Şubat .2015 İstanbul'da bulunduğum  zamanlardan saat 19,00 sevgili Özlem Mekik bimutfakikişef davetlisi olarak bulunduğum Tadım etkinliğinde Bebek balıkçısının harika ve balıkla yapılabilecek neredeyse yok yok lezzetlerinden söz edeceğim bugün.  
Bulvar216 AVM de bulunan Bebek Balıkçısından aldığım bilgilere göre ;
Bebek balıkçısının kurucusu Ertuğrul Karabulut ve oğlu Cem Karabulut ile 2010 yılında Pendik Marinada açtıkları şubeden sonra 2015 yılında Ataşehir şubesini hizmete açtılar. Açtıkları ilk şubenin 1998 yılındaki hizmet kalitesini aynen koruyan Bebek Balıkçısı Essiz lezzetlerini Ataşehire taşıdı. 
Trafik, otopark problemi olmayan Bulvar 216 AVM de açılan mekan keyifli atmosferi ile kaliteli servisi beraber sunuyor. 
Rum , Ermeni ve Türk mutfağının karmasıyla oluşan eşsiz lezzetleri biz taddık. Sizlere birkaç örnekle sunmak istiyorum. Öncelikle mekan kapalı alanı ile 100 açık alanı boğaz manzarası ile 70 kişiye hitap edebiliyor. 
                                                    
 Hiç değişmeyen meze lezzetler :
 Ermeni mezeleri Topik benim inanılmaz hoşuma gitti. İçinde süpriz var diyebilirim. Nohutla yapılmış ve kuru soğan karamelize edilerek çam fıstığı ile içi  farklı doldurulmuş. Pilaki mudavimleri arasında en tutulan mezesi. Sosunun formülü sadece Bebek balıkçısına özelmiş. Bu lezzeti kimse tutturamıyor. 
Girit ezmesi, Köpoğlu ,  Sebzeli muska böreğide Yunan usulü. Ayrıca Ceviche çok özel lezzetlerin baki misafirlerini oluşturmuş.
Ahtapot ızgara , kalamar, karides kullanılarak yapılmış balık beyti hiç aklıma gelmezdi açıkcası :) 
Mısır ekmekleri, ile sunulan bu lezzetleri kendi adıma çok şanlı olduğumu düşünerek sizlere sunuyorum. Belki inanmayacaksınız fakat hayatımda yediğim en lezzetli ve farklı balık yemekleri ile tanıştım. 
LevrekPazı sarması ve balıkmantısını fotoğraflayamadım. Fakat sıcak sıcak sunulan pazı sarmasının farklı kremalı sosu ile muhteşem olduğunu söyleyebilirim.Sebzeli mantının fiyatını duyunca çok şaşırdım. Balık mantısını ve üstelikde sebzeli özenle hazırlanlanmışını Bebek balıkçısında yedim. 
Hiç haksızlık edemeyeceğim benim en en favori lezzetimde içli dolması oldu..Cem Karabulut beyi, tebrik ettim  Özellikle bu lezzetin ismini tekrar tekrar sordum. Balık sanki içli köfte gibi hazırlanmıştı.. Fakat o lezzet inanılmazdı. 
Sonrasında bir sürpriz Evet Paella. İspanya mutfağından Paella içinde olmayan deniz mahsulü neredeyse yok.. 
Sonunda çay , kahve servisimiz ve nefis tatlı tabağımız geldi. Keyifli vakit geçirdik. 
Ayrıca Bebek balıkçısının ikinci yöneticisi Cem Karabulut bey, Mevsiminde ve yöresel ürünler kullandıklarını bunun lezzet sırlarını pekiştirdiğini söyledi. 
Pazar keyfi yapmak isteyenler. Anadolu yakası Ataşehir Bebek balıkçısında  Ege usulü serpme kahvaltı yapabilirler.                                                 

Son olarak Antalya'da yaşadığımı ve Tamamen bir rastlantı sonucu İstanbul'da bulunmam Özlem Mekik hanımın (Sofra Dergisi yazarı)  daveti ve sevgili Funda Aydenizin ulaşımıma  yardımlarıyla tadımda bulunduğumu belirtmek isterim. Sonsuz teşekkürler. 
                                                   
Bulvar 216 AVM de Bebek Balıkçısı Açıldı
İstanbul Ataşehirde Bebek Balıkçısı 
                                              Nursevince

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Harika geceye eşlik eden herkese ayrı ayrı teşekkürler.😊

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel geçmiş zamanınız. Topic benim de merak ettiğim bir tat. Tarifini almıştım ama henüz yapmadım. Afiyet şeker olsun. Yeni yerler, yeni insanlar tanımak çok güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nursevin ablam.. ne kadar iyi niyetlisin.. Sen anladın.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel dolu dolu bir etkinlik ve dostluklar edinmişsiniz..

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler arkadaşlar. :) sevgiler.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !