Şeritli Yumak Poğaça

Merhabalar , bu tarifi Cahide&Jibek Hanımların sayfasından aldığım zaman  ve tarife tamamen sadık kalmamdan dolayı sanıyorum çok başarılı oldu. Oyalayıcı ama çok zevkli ve görüntü süper Yumak gibi.:) 
Şimdi o gün yaptıklarımın fotoğraflarını kaydedeceğim ama ilk fırsatta yeni yaptıklarım ile fotoğrafları değiştireceğim. Ben tariflerimi yayınladığım siteye saygım gereği ordaki fotoları yayınlamak ve kendi emeğimin hırsızı olmak istemiyorum. Orada daha iyi fotoları paylaşmış olsamda Bu konuda www.yemekgurmesi.com site yönetimininde bana anlayış göstereceğini umuyorum. 

Şeritli Yumak (Burma )Poğaça tarifi ,



Malzemeler:

1  paket insant Maya
2 yumurta  1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak.
1 çay bardağı zeytinyağı
125 gr. (Yarım paket )Tereyağı
2 Su bardağı Ilık süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı silme un.
Üzerine sürmek için 1 çay kaşığı yoğurt

Şeritli Yumak (Burma) Poğaça Nasıl yapılır?

Sütümüzü, zeytinyağını, toz şekeri , tuzu derin bir kaba alıp karıştıralım . Unumuzu eleyip mayamızı karıştıralım ve yavaş yavaş sıvı karışıma yedirmeye başlıyalım. Elimize yapışan bir hamur olucak. Unumuzu ilave ederken dikkat edelim. On dakika kadar yoğurursak artık ele yapışmayacaktır. Hamuru üzerini nemli temiz bir bezle örterek kabarması için bekletelim. 




Hamur iki katı olduğunda üzerine parmaklarımızla bastıralım böylece hamurun mayasının geldiğinide anlarız. Eğer hamur çukur kalıyorsa mayalanmış demektir. 
Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve bir çay tepsisine dizip buzdolabına kaldıralım. Ordan alarak yaparsak şeritlerimiz daha düzgün olacaktır. Hamuru dışarda bekletirsek kabarır ve her poğaçamız aynı şekilde olmaz. 




İlk hamurumuzu açalım merdane ile uzun bir şekilde açtığımız hamura artık şeritler yapmanın zamanı . Bıçakla uzunlamasına ince ince şeritler yapalım. Hamura oda ısında beklettiğimiz tereyağımızdan parmaklarımızla sürelim.





Sonra hamuru köşesinden tutarak verev bir şekilde rulo yapalım. Kendi etrafında döndürerek Yuvarlıyalım. 




Yağladığımız fırın tepsimize hazırladığımız yumakları dizelim. Şeritli Yumak poğaçalarımızın üzerine isterseniz susam çörekotuda sepeliyebiliriz. Yumurta sarısına , yoğurt karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun. 



Şeritli Yumak poğaça 
                                                                Nursevin'ce

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !