Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Benim ve oğlumun en sevdiği çorbayı eşim kırmızı biberli sever. Ona ayrıca Kırmızı biber yada az salçalı yapıyorum.


Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç 
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
terayağı , nane, 
tuz
et veya tavuk suyu
1 avuç kadar haşlanmış nohut

Yayla Çorbası Yapılışı:

2 su bardağı çeşme suyunu acağa alıp  kaynatıyoruz.  1 çay bardağı ayıklayıp yıkadığımız pirincimizi kaynayan suya atıyoruz. 
Diğer tarafda derin bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpalım içersine unu da ilave edip  iyice ezerek karıştıralım. Koyu olursa eğer varsa yoğurt suyu yoksa normal su ile inceltelim. 
Pişmekde olan pirincimize tavuk veya et suyu ilave edelim.Böylece ılıklaşır. Hazırladığımız terbiyeye çorbanın suyundan ilave ederek  karıştıralım. Terbiyede çorba ile aynı sıcaklığa gelir.
Yavaş yavaş çorbamızla karıştırarak buluşturalım. Ocağımızı kısalım. Sürekli karıştırarak çorbamız koyulaşana kadar pişirelim. Tuzunu kontrol edelim. Zira et suyunda tuz olabilir. Yeterli değilse su ve tuz ilave edebiliriz.( Yoğurtlu çorbalarda karıştırırken aynı yöne karıştıralım ve tuzunu mutlaka indirene yakın atalım .Böylece yoğurt kesilmez)
Haşlanmış nohutumuzuda ilave edelim biraz daha kaynasın.  Servis sırasında ayrıca tereyağı eritelim dövülmüş sarımsağı terayağında hafif kızartalım ve nane atalım. Çorbamızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.


 Yayla Çorbası Tarifi
                               Nursevince
Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !