Kaşar Peynirli D Köfte Tarifi

Kaşar Peynirli D Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle Muharrem ayımızın Hayırlar getirmesini , kardeşlik ve barış içinde yaşanılası bir dünya dileklerimle sözlerime başlamak istiyorum.
Hep aynı konudan bahsediyor gibi oluyorum ama, bahçe keyfini , açık havada yenilen yemekleri pek seviyorum. Yaylalarda, kırbahçelerinde , kalabalıkla yenilen bir kaşık aş bile lezzetine lezzet katıyor.
Mangal yaptığımız birgündü kayınpederim mangalın başına geçti, görümcemin eşi ile beraber hazırladıklarımızı pişirdi. Ben her zamanki gibi oğlumun ne yiyeceğini düşünen bir anne. İki arada hemen bir parça köfte hamurundan al mutfağa git özel bir köfte yap. Sonrası malüm herkes istedi....


Kaşar Peynirli D Köfte İçin Malzemeler:

250-300 gr orta yağlı tek çekim kıyma
1 baş kuru soğan
Galeta unu yada bayat ekmek içi (Miktarı yoğururken ayarlanıyor)
1 Yumurta
Kimyon, karabiber, pul biber, isteğe bağlı
tuz
Köfte sayısı kadar ince dilim taze kaşar peyniri
 
Köfte yapımı için Tıklayabilirsiniz.
köfteler

Kaşarlı Peynirli D Köfte için ;Soğanı rendeleyip diğer malzemelerle karıştırıp yoğuralım ,ekmek içini yavaş yavaş kıvamına göre ekleyelim. Yoğurma işlemini çok güzel yapalım ve kapalı bir kapda buzdolabında bekletelim.
 Kaşar peynirleri hazırlayalım. Eğer mangalda yapacaksanız yeşil biber , domates dilimi ve kuru soğan dilimide közlemenizi öneririm. Yanındada kaşık Salata.
(Ben mangal olmadığı zaman tost makinesindede yapıyorum. )  
Dinlenen köftelerden tezgahımızda çay tabağından biraz büyük parmaklarımızla açarak köfte yapalım. İçersine bir kaşar dilimi koyalım. Karşı ucunu kaşarın üzerine kapatıp D yapalım. Mangala koyup çok yanar derecede pişirmeden ağır ağır kızartalım.

Kaşar Peynirli Köftelerimiz hazır Afiyet olsun.
                                                Nursevince

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !