Baklava Yufkasindan Sosyete Mantisi Tarifi

Sosyete Mantisi Nasıl Yapılır
Baklava Yufkasından Sosyete Mantısı 
Baklava Yufka Mantısı


Günaydın ve yeni haftaya merhabalar. 11 ayın Sultanını bugün kahvaltı soframızda karşılıyoruz ve ALLAH oruç tutabilenlerin orucunu kabul etsin. Tutamayanlara sağlık , afiyetler versin. Bu yıl böyle giderse Antalya henüz çok bunaltıcı ve nemli bir hava vermedi bize. İnşallah Rabbim aynen devam ederde. Dışarda çalışıpda Oruç tutanlarada yardımcı olur. 
Hayırlara vesile olsun inşallah. 

Geçtiğimiz yıllarda pek yapardım .Uzun zamandır unuttum Baklava yufkası ile Sosyete mantımı. Oysa bloğumdada olmalı. Sanırım 2 yıl oldu arkadaşımın sayfasında paylaşmıştım.:) Eski fotoğraflarımdan bazılarını neyseki face özel sayfama albüm yapmıştım bazen ordan bakıp hatırlıyorum yapmadıklarımı:))
Baklavalık yufkadan Peynirli tepsi böreği yapmıştım. Aynı paketi 2 börekde kullandım. Dilerseniz Paketi ikiye bölüp kullanabilirsiniz.  


Baklava Yufkasından Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır 
Malzemeler 

1 pk. Baklavalık yufka. 
100-200 gr kadar yağsız kıyma
1 baş kuru soğan
tuz ve baharatlar 
1,5 çay bardağı sıvı yağ 

Üzerine Sarımsaklı yoğurt 
ve kırmızı biberli yağ

Baklavalık Yufka Mantısının Yapılışı

Öncelikle Kurusoğanı rondodan yada elimizle ince kıyalım ve çok az sıvı yağında kıyma ile birlikde kavurup istediğimiz baharat yada maydanozla renklendirelim.  Tadlandıralım..
Ben 2 kat yufka ile yaptım bu defa fakat ilk yaptığımda tek kat ,tek yaprak diye söylesem daha doğru olacak
yapmıştım. Daha zarif olmuşdu. 2 yaprak yufkayı arasına sıvı yağ sürerek üst üste koydukdan sonra kıymalı iç harcı aşağıdaki fotodaki gibi yarleştirdim ve rulo yaptım .Uç kısmından tutup gül börekdeki gibi çevirdim. Fırın tepsime dizdim. Ben seramitok seramik tabanlı tepsi kullandım tepsimi yağlamadım. Ayrıca yufkalarıda fazla yağlamıyoruz. sadece bir fırça sürülse yeterli oluyor. Kıymamızda kavrulurken yağ bırakabilir.  Ayrıca mantılarımızın üzerinede fırına vermeden önce hafif yağ süreceğiz. 


İstediğiniz adette tek yada çift yapraklı yaptığınız mantıları 180 derecede ısıttığımız fırına vermedne önce kalan sıvı yağımızla üzerlerini çok hafif yağlıyor ve mümkünse serviden önce fırına veriyoruz. Önceden hazırlayıp üzerini streçle örterek buzdolabında bekletebilirsiniz. Servis yapacağınız zaman çaydanlığınızı ocağa mantılarınızı fırına verebilirsiniz. 


Mantılarımızı Fırına sürdükden sonra mümkünse alt üst turbo ayarda . Değilse 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sarımsaklı yoğutla yada sade servis yapalım. Sıcak servis önereceğim. Yoğurt konulduğunda yumuşayacağı için ben fotoğraf görüntüm için yoğurt gezdirmedim. Afiyetler olsun.

Baklava Yufkasından Sosyete Mantısı Tarifi
Sosyete Mantisi Nasıl Yapılır
Baklava Yufkasından Sosyete Mantısı 
Baklava Yufka Mantısı
                                         Nursevince

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. pek açıklayıcı pek güzel olmuş ellerin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  2. Harika bayıldım ellerine sağlık nefis görünüyor denemek lazım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım baklavalık yufka böreklik yufka oldu artık bizim lugatımızd aher şeyi yapabiliyoruz onunla sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ablam eline sağlık çok severim hayırlı ramazanlar:)))

    YanıtlaSil
  5. çOK TEŞEKKÜR EDERİM:)

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !