Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

Fırın Tepsisinde Ramazan Pidesi Tarifi
Kepekli un Karışımı İle Ramazan Pidesi 
Ramazan Pidesi Tarifi

11 Ayın Sultanı Bugün 6. gününde Bir hafta oldu bile. Zamana yetişemediğim şu günlerde Seramitok Sitesi için denediğim bu güzel pidemi ,ancak kendi bloğuma yükleyebiliyorum. İzleyicilerimden deneyenler dahi oldu. İnşallah post un altına onlardan gelen fotoğraflarıda yükleyeceğim. Ramazanın ilk günü bakkalımızdan aldığımız Ramazan pidesini birdaha almamaya karar verdik. Ben Seramitok Fırın tepsisi kullandım fakat istediğiniz yuvarlak tepside tamda ramazan pidesi olacaktır . Yuvarlak yaptığınız zaman kenarlarından 2 cm kadar içerden başlayarak bıçakla çizikler atarsanız kenarlar kabarıp orta kısmı aynen Ramazan pidelerindeki gibi çukurumsu kalacaktır. 


Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır 
Malzemeler 
2 Su bardağı Kepekli Tam Buğday unu
3 Su bardağı beyaz Un
1 pk. Yuva İnsant Maya
1,5 -2 Çorba Kaşığı Toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
3 -4 Çay bardağı Ilık çeşme Suyu(Öncelikli)
Su ölçümüz Hamurumuzu Yoğururken artabilir.
Üzerine 1 yumurta ve susam, çörekotu



Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır
Kepekli Unumuzu Derin yoğurma kabımıza alalım.
Yuva İnsant mayamızı direk un ile karıştıralım.Toz şeker ilave edelim. 
Sırasıyla Tereyağımızı ve kalan beyaz unumuzuda kabımıza alıp tuz atalım yavaş yavaş su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
*Hamur oldukça yumuşak olmalı elimize yapışmalı. Elimize yapışan hamuru Elimizi una batırarak temizleyebilir yoğurmaya devam edersiniz ve bir süre sonra hamur elinize yapışmaz.
Ayrıca size benim için önemli olan yazım Hamur nasıl yoğurulur linkinide vereyim. Burdan Poğaça hamurlarınız nasıl yoğurulur bakabilirsiniz. 

Hamurumuzun üzerini örtelim ve en az 30 dk dinlendirelim. Yukardaki fotodaki gibi kabaracaktır.



Mayalanıp kabaran hamurumuzu tekrar yoğurup 3 eşit parçaya Bölelim.Diğer parçaları buzdolabına kaldırabilir ertesi güne Yuvarlak pide yada küçük ekmekçikler yapabilirsiniz.
Ben Seramitok Tepsi kullandığım için tepsimi yağlamadım. Çok az kepekli un sepeledim ve ayırdığım hamuru direk tepsiye alıp elimle tepsinin şeklinde yaydım.Üzerine Yumurta sarısı sürmeden önce kenarlarında Boşluk bırakıp orta bölümünü tırnak pidelerde olduğu gibi tırnakla bastırarak şekil verdim.
Yumurta sarısı sürerek Fırına verme zamanı geldi ,artık 180 derecede fırınınıza tanıyorsanız daha az ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar.
Üzerini sofra örtüsü ile örterek soğumasını bekleyelim. Dilimleyip servise hazırlayalım. 



Ramazan pidesi Tarifimi Seramitok Sitesinden Tarifimi alarak deneyen ve memnuniyetleri ile Fotoğraflarını paylaşan sevgili Takipçilerime teşekkür ederim.

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır
Fırın Tepsisinde Ramazan Pidesi Tarifi
Kepekli un Karışımı İle Ramazan Pidesi 
Ramazan Pidesi Tarifi
                                                                Nursevince

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. ellerine sağlık canım.afiyet olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. oohh içine tereyağ ilavesiyle poğaça gibi olmuştur ellerine sağlık..
    mis gibi koktu sanki ;)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor eline sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Nursevin Sönmez.

    Ramazan pidesi ile ilgili tarif paylaşımınız çok isabetli olmuş. Ramazan ayında oruç tutan her hane reisi, iftarda tüketmek üzere evine sıcacık bir ramazan pidesi götürmek için fırın önlerinde kuyruk olurlar. Akşamın pidesini de tüketicisine sunmak için fırınlarda hummalı bir telaş vardır. Ama evde yapılacak bir ramazan pidesinin de heyecanı, sevinci ve lezzetinin bir başka olacağı konusunda tereddütümüz yoktur.

    Bu lezzetli ve mis gibi kokan ramazan pidesi için emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Bereketi, rahmeti, ihsanı, ikramı ve mağfireti bol bir ramazan ayı geçirmenizi Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !