Avci Boregi Yalanci İcli Kofte Tarifi

Avcı Böreği Nasıl Yapılır 

Yalancı İçli Köfte Nasıl Yapılır
Avcı Böreği Tarifi 
İçli Köfte Böreği Tarifi
                                               

                                                                   
Oktay usta'dan yıllar önce öğrendiğimiz , emeklilik yıllarımın ilk misafir kabulünde yaptığım ve hiç unutmadığım çünkü istediğim gibi neticelenmeyen Avcı böreği tarifine adeta küsmüştüm.
Bu küskünlüğümü sevgili resimlitarif.com Nermin arkadaşımın benim facebook sayfamda düzenlediğim bulgurlu tarifler yarışmasında sevgili kızı'nın katıldığı Avcı böreği tarifi ile kırdım.  
Tarifler benzerlik göstersede bazı püf noktaları vardır. Bende ayrıntılı yazarım . Umuyorum sizde benim kadar memnun kalırsınız. 
Avcı Böreği tarifime Geçmeden önce Bazı favori tariflerimi listelemek istiyorum. Dilerseniz tariflerin ismini tıklayarak ulaşabilirsiniz. 
Avcı Böreği İçin Malzemeler 

6 adet Hazır Yufka
300-400 gr az yağlı kıyma
1 çay bardağı (fotodaki) ince köftelik bulgur
1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 baş kuru soğan
1/2 yarım çay bardağı sıvı yağ
1/2 yarım çay bardağı su
1 su bardağı  galeta unu
2 Yumurta
maydanoz, dilersek taze biber
kimyon, karabiber, pul biber, tuz, 
kızartmak için bol sıvı Aylin yağı
Avcı Böreği Yalancı İçli Köfte Böreği Nasıl Yapılır
  • 1 çay bardağı köftelik bulguru 1 çay bardağı kaynar su ile ıslatalım. Foto :1
  • Kuru soğanları ince ince kıyalım .Hiç yağ ilave etmeden pişirme tavasına alalım. (böreğimiz kızartılarak yapıldığından ben yağsız tercih ettim) Hafif sulanırken az yağlı kıymamızı içine alalım ve suyunu alıp çekene kadar yine yağsız kavuralım. Taze biber kullanacaksak ince , ince dilip biberlerimizide kavuralım. 
  • Kabarttığımız bulgurumuzu ekleyelim. Karıştıralım. Ocağı söndürüp. Baharatlarımızı ilave edelim. Cevizi iri kırıp ilave edelim. Maydanoz kullanacaksak ilave edelim. foto:2
  • Bir yufkamızı tezgaha açalım. Yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağı karıştıralım ve yufkamızın yarısını fırça ile bu karışımla hafif ıslatalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım. Kocaman D Oldu. Ortadan ikiye bölelim. Foto:3-4 Böldüğümüz yufkayı , 2 üçgen olarak üst üste koyalım. (bunu eşit parçalamak için yapıyoruz)Benim yufkam büyükdü ben 3 eşit parçaya (üçgen) böldüm. Aslında 2 eşit üçgen yapılabilir. Sonra elimizde 6 yada 4 eşit parça üçgen olacak. Bu size kalmış.
  • 5. fotodaki gibi üçgenlerimize iç malzemeden bol ve geniş bir şekilde yayalım. Aynı genişliği koruyarak kenarlarını kıvırıp rulo ,gevşek olarak saralım. Uç kısmının yapışması için sulu karışımdan fırça ile ucuna sürelim.foto:6-7
  • Bütün yufkalarımızı bu şekilde hazırlayalım. İç malzememizin yetmesi için önceden ayrı ,ayrı tavanın içinde ayırabilirsiniz.3 e bölerseniz 36 -2 ye bölerseniz  24  börek arasında içe ihtiyacınız olacak.
  • Yumurtaları çırpalım. Börekleri önce yumurtaya batıralım. Sonra Galeta ununa. 
  • Galeta unumuzun bir kısmını tabağımıza alalım. Galeta ununun hepsini alırsanız ıslanır kullandıkça eklerseniz daha iyi olur.foto:8 .Temiz bir kağıt yada tepsi üzerine hazırladığımız börekleri dizelim.foto:9
  • Artık böreklerimiz hazır. Dilersek benim gibi galeta unu ve yumurtaya bir miktarını bulayıp gerisini dondurucuya kaldırabilir. Yada tamamını dondurucuya koyabilirsiniz. Bunun için ben önce sardığım böreklerin tamamını   30-35 dakika kadar dondurucuya kaldırıyorum.Sonra alıp 10- 8 adet arası buzdolabı poşetine yerleştiriyorum. Böylece börekler birbirine yapışmıyorlar.                                                
Böreklerimizi  hazırladık . Yumurta ve  galeta ununa buladık . Artık sıcak sıcak yemek için Kızartma zamanı geldi :))
Kızartma tavamızı Bol sıvı yağ ile dolduralım.


Hazırladığımız börekleri kızgın yağda arkalı önlü çıtır çıtır yağ çektirmeden kızartalım. Dilerseniz Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın ve önceden ısıttığınız yüksek ısılı fırında pişirin. Ama unutmayın yağda kızartılınca çok lezzetli oluyor. Kağıt havlu üzerine  alıp fazla yağını aldırın. İnanın ekmek balığı veya patlıcan oturtması kadar dahi yağ çekmedi.
10 adet olarak temiz yağda kızartmanızı önerimdir.Yağınızı temizleyerek devam ederseniz yağ çekme oranı inanın azalıyor.  
Yalancı İçli Köfte Nasıl Yapılır
Avcı Böreği Tarifi 
                                                      Nursevince
Tags

Yorum Gönder

16 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. nefis nefis nefis oldu :)) herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık ablacım. Çok şık görünüyor. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  3. cok sevdığım bır borektır bazen ınsan dusuremıyor tarıflerı hep denemek lazım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik , sicak sicak ne güzelde olur

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor. Bence sarımsaklı yoğurtla harika olur. Ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  6. Tek kelimeyle harika bir borek, anlatim super, elinize saglik:)

    YanıtlaSil
  7. Cok lezzetli görünüyor ablacim. . Kaşık helvan bir de bunu muhakkak denenecek listesinde.. ♥♥ ellerine sağlık. .

    YanıtlaSil
  8. Görüntü çok iştah açıcı,eminim tadı da çok güzeldir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler :)) herkesler hoş gelmişler. Sefalar getirmişler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık uzun zaman oldu börek tarifi yazmayalı, malum diyet afiyet olsun

    YanıtlaSil
  11. ARKADAŞLAR BÖREĞİ DENEDİM VE İLK KES DENEDİGİM BİR BÖREĞE YORUM YAPIYORUM; BÖREK ŞAHANE OLUYOR BUNDAN KESİNLİKLE EMİN OLUN BİRAZ MEŞAKATLİ AMA OLSUN. OLUMSUZ TARAFLARI BUNDAN SONRA İÇİNE BULGUR KOYMAM BİRDE KIZARTMAM FIRINA ATARIM BU İKİSİNİN HARİCİNDE BÖREK MUHTEŞEM OLUYOR HELEDE CEVİZ AYRI BİR TAT KATIYOR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Yorumunuz için teşekkürler. Bulgur katılmasının nedeni. Yalanci İçli köfte böreği olduğundan. Bulgursuz olduğunda kıymalı galeta unlu börek olur. Fakat yazımdada bahsettiğim gibi ben 2. defa yapıyorum. Temiz yağda 10 arlı kızarttığınızda hiç yağ çekmiyor. Fırında kızartılabilir. Alternatifinide yazmıştım. Ellerinize sağlık beğendiğinize çok sevindim.

      Sil
  12. börek bir şahane oluyor; fakat içine bulgur katılması çok gereksiz ve kesinlikle kızartmayın ağır olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla hanımcığım ben dondurucuma kaldırmıştım. Bir kısmını daha sonra kızarttım . Evet biraz ağır oluyor. Fakat temiz yağ olduğunda ve yağı çok yakmadan kızarttığınızda 10 arlı 10 arlı inanın yağ çekmiyor. :) sevgiler. Fırındada çok güzel oluyor.

      Sil
  13. bana lazım olan buydu. dondurucuda saklama yöntemi. Teşekkürler!

    Esra

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !